Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη με τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εποπτείας της Κίνας Pei Xiao

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη με τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εποπτείας της Κίνας Pei Xiao

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης υποδέχθηκε σήμερα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής Εποπτείας της Κίνας, υπό τον Αντιπρόεδρό της κ. Pei Xiao.

Ο Κινέζος αξιωματούχος βρίσκεται επίσημα στην Αθήνα στο πλαίσιο διμερών επαφών για την ανταλλαγή απόψεων και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, κυρίως για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Ο κ. Φλωρίδης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εποπτείας της Κίνας για τη σημασία που αποδίνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός στα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς, εκσυγχρονίζοντας διαρκώς το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη των δύο χωρών από τη μεταξύ τους εμπορική συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο κ. Pei Xiao ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό για τη θερμή υποδοχή, για τον χρόνο και τη σημασία που αποδίδουν οι ελληνικές αρχές στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ εξέφρασε την ανάγκη για περαιτέρω ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, παρέστησαν από την πλευρά της Κινεζικής αντιπροσωπείας, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Junzheng Xiao, ενώ από την ελληνική πλευρά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γεωργία Αδειλίνη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διεθνών Σχέσεων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Γιώργος Κασάπας και το στέλεχος του ιδίου Τμήματος, κ. Κωνσταντίνος Σπανός.

Close