Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης κ. Πέλοπας Λάσκος παρέστη στην 40η πανηγυρική ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Απόστρατων Αστυνομικών Αθηνών και εκφώνησε ομιλία με θέμα: «Η προσπάθεια μεταρρυθμιστικού εκσυγχρονισμού στη Δικαιοσύνη».
Ο κ. Λάσκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στη μεταστροφή του ενδιαφέροντος του ποινικού νομοθέτη προς το θύμα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης, στην ψηφιοποίηση των αρχείων, στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στο νέο κτιριολογικό πρόγραμμα του ΤΑΧΔΙΚ.
Στη γενική συνέλευση μίλησαν επίσης η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος. Παρευρέθηκαν ο βουλευτής Έβρου κ. Α. Δημοσχάκης, ο πρώην Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Ε. Οικονόμου, πρώην Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος και άλλοι επίσημοι.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης βραβευτήκαν οι αριστεύσαντες σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.