Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη επισκέφθηκε, χθες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, Tony Murphy.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των έργων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο των έργων και η βεβαιότητα ότι θα υπάρξει η έγκαιρη παράδοσή τους σε λειτουργία, γεγονός που θα βοηθήσει στην εν γένει λειτουργία της Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα την ταχύτητα στην απόδοσή της.
O κ. Murphy απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Φλωρίδη προκειμένου να επισκεφθεί την έδρα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Λουξεμβούργο.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανταποκρίθηκε θετικά τονίζοντας τη σημασία του έργου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στην ορθή διάθεση των ευρωπαϊκών πόρων καθώς και στη βελτίωση της δημοσιονομικής διαχείρισης της ΕΕ.