Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Πέλοψ Λάσκος συμμετείχε στο διήμερο εορτασμό των 200 ετών από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το διήμερο του Σαββάτου, 4 Απριλίου και της Κυριακής των Βαΐων, 5 Απριλίου 2026.
Την εκδήλωση ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και τίμησαν με την Παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Γενικός Γραμματέας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων δικαστικών λειτουργών, επισκέφτηκε το δικαστικό μέγαρο της πόλεως και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Χρήστο Παΐσιο.
