Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών

28/04/2020

«Την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας των υποθηκοφυλακείων, των πρωτοδικείων και των ειρηνοδικείων το συναλλασσόμενο με τις υπηρεσίες κοινό επέδειξε υπευθυνότητα, ωριμότητα και βεβαίως συνέπεια, ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες για τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τον ΕΟΔΥ. Τα μέτρα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Δημοτικής Αστυνομίας και βεβαίως των ανθρώπων που εργάζονται στην ιδιωτική ασφάλεια.

Σήμερα έγινε ένα βήμα, ήταν το πρώτο βήμα. Ξέρουμε ότι υπήρξαν κάποια μικρά προβλήματα, είμαστε όμως εδώ προκειμένου στο επόμενο χρονικό διάστημα να κάνουμε τα επόμενα βήματα με σταθερότητα και ευθύνη για την επανένταξη όλων των διαδικασιών της Ελληνικής Δικαιοσύνης στην κανονικότητα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε:

«Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως υπήρξε η ανταπόκριση που επιθυμούσαμε. Ταυτόχρονα και με τη συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, προκειμένου και η Δημοτική Αστυνομία με τον τρόπο της να συνδράμει. Και από την άλλη πλευρά σας είναι γνωστό ότι έχουμε ανακοινώσει ως υπουργείο Δικαιοσύνης ότι συμβάλαμε με το δικό μας τρόπο, με ιδιωτικές εταιρίες security, προκειμένου να διαφυλάξουμε την τάξη στα πρωτοδικεία, στα ειρηνοδικεία και βεβαίως στα υποθηκοφυλακεία. Είναι λογικό, μετά από τόσες ημέρες, να υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μια πολύ μεγάλη ανάγκη από αριθμό συμπολιτών μας και αντιλαμβάνεται κανένας ότι όλα αυτά τα προβλήματα προκύπτουν κυρίως από αυτή τη μεγάλη και έντονη προσέλευση. Από εκεί και πέρα όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναδείξουμε κυρίως το ρόλο της ατομικής ευθύνης του καθένα στην τήρηση των μέτρων για τα οποία μας έχει μιλήσει και ο ΕΟΔΥ και η αρμόδια εθνική επιτροπή. Όλα αυτά είναι προβλήματα τα οποία τα γνωρίζουμε, ξέρετε όμως πάρα πολύ καλά ότι για να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα ως κοινωνία πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον και από τη δική μας πλευρά τα απαραίτητα βήματα ώστε και οι δικές μας υποχρεώσεις μέσα από τα μέτρα ατομικής προστασίας να τηρούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Close