Η CEPEJ γιορτάζει την 20ή επέτειο από την ίδρυσή της

Η CEPEJ γιορτάζει την 20ή επέτειο από την ίδρυσή της

Επί 20 χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ) εργάζεται για την προστασία και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου προς το σκοπό της ορθής λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Από την ίδρυσή της με την απόφαση Res(2002)12 της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η CEPEJ συμβάλλει στο να διασφαλίζεται ότι η δημόσια υπηρεσία της Δικαιοσύνης είναι αποτελεσματική, προσβάσιμη και με καλύτερη ποιότητα, θέτοντας τις ανάγκες του χρήστη στο επίκεντρο της δικαστικής διαδικασίας.

Σε γενικές γραμμές, η ειδική γνώση της CEPEJ περιλαμβάνει ήδη πολυάριθμες κατευθυντήριες γραμμές και εργαλεία για τα δικαστήρια και τους επαγγελματίες της δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων 16 για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα, 15 για τη διαμεσολάβηση, 5 για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη - περισσότερες από 20 ομάδες δεικτών που βασίζονται σε περισσότερες από 300 ερωτήσεις επιτρέπουν επίσης την καλύτερη αξιολόγηση των δικαστικών συστημάτων. Οι τρέχουσες και μελλοντικές εργασίες της CEPEJ οργανώνονται σύμφωνα με ένα πενταετές σχέδιο δράσης αφιερωμένο στην "ψηφιοποίηση για μια καλύτερη δικαιοσύνη", το οποίο εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η CEPEJ θα γιορτάσει την 20ή επέτειό της ίδρυσής της κατά τη διάρκεια μιας τελετής που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2022, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ. στη Βαλέτα (Μάλτα), ως εισαγωγή στην 38η συνεδρίαση της ολομέλειάς της.

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει με έναν διαδικτυακό χαιρετισμό της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης, κας Marija Pejčinović Burić, και του Υπουργού Δικαιοσύνης της Μάλτας, Δρ Jonathan Attard, ενώ θα ακολουθήσει μια συνεδρία ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις ενός ψηφιοποιημένου δικαστικού συστήματος, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλές εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της δικαιοσύνης. Κατά τη διάρκεια αυτής της επετειακής τελετής θα συζητηθούν επίσης πιθανές βελτιώσεις για το μελλοντικό έργο της CEPEJ.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης.

Η τελετή αυτή θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου ZOOM link.

Η CEPEJ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Twitter CEPEJ - Twitter DG1 - Facebook - LinkedIn - Instagram - YouTube

Close