Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή στη Ρόδο

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή στη Ρόδο

Στην Ρόδο πραγματοποιεί επίσκεψη από χθες 25-4-2024 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Πάνος Αλεξανδρής, όπου συνάντησε τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Α. Κολιάδη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου, τον Πρόεδρο Εφετών Ρόδου κ. Κυρτσίδη, τον  Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Β. Περίδη και τον Διευθυντή του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου κ. Ν. Ματσάκη.

Στα πλαίσια των συναντήσεων αυτών, συζητήθηκε η εφαρμογή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Δήμου Ρόδου για την παραχώρηση δυο Μηχανικών στο Κτηματολογικό Γραφείο Ρόδου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Κτηματολογίου. Στα πλαίσια αυτά, υπήρξε επικοινωνία και με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Κυρανάκη ο οποίος θα παράσχει άμεσα τρεις Μηχανικούς στο Κτηματολόγιο για τον ίδιο λόγο.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της διατήρησης της παραχώρησης στο Κτηματολόγιο Ρόδου του χώρου του παλαιού νοσοκομείου. Με τον Περιφερειάρχη  Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου και τον Πρόεδρο Εφετών κ Κυρτσίδη, ο κ. Αλεξανδρής συζήτησε το θέμα της συνολικής επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, καθώς και το θέμα της παραχώρησης του παλαιού κτιρίου του Κτηματολογικού Γραφείου από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) στα Δικαστήρια της Ρόδου. Με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και τον Διευθυντή του Κτηματολογικού Γραφείου, ο κ Αλεξανδρής συζήτησε επίσης το θέμα της παραχώρησης 20 Δικηγόρων στο Κτηματολογικό Γραφείο Ρόδου για την ταχύτερη καταχώρηση των εκκρεμών πράξεων.

Close